Domov > Problematika odsluženih hrtov > O črnih biserih
O črnih biserih
Med vsemi odsluženimi hrti je prav črnodlakim greyem najteže najti dom, čeprav so tako  enako simpatični kot vsi drugi hrti (progasti, črnobeli, sivomodri, svetlodlaki itd.), ljubki, nežni, polni ljubezni in pričakovanja, da bi končno dobili priložnost za novo življenja hrta ljubljenčka.
Zakaj je črnodlakim hrtom najteže najti dom? 
Po statističnih podatkih iz tekaških podatkovnih zbirk je na Irskem, v Veliki Britaniji in Avstraliji največ črnodlakih hrtov tekačev. Po nekaterih podatkih naj bi jih bilo okoli 50 %, drugi viri navajajo, da celo 70 %, njihovo število pa se še povečuje, ker so po kriterijih tekaške industrije najuspešnejši. Čeprav so kot psi atleti najboljši, imajo črnodlaki hrti po končani tekaški karieri najmanj možnosti za posvojitev in s tem za novo življenje hišnega ljubljenčka. Potencialni posvojitelji jih na seznamih hrtov, ki čakajo na posvojitev, najpogosteje spregledajo, saj ne izstopajo in jih pogosto označujejo kot nezanimive. Kar pomeni, da največ črnih psov usmrtijo - saj jih, če niso izbrani, čaka samo še pasja deponija in evtanazija. Ob tem krutem dejstvu se je treba vprašati, ali je res barva kožuha tista, ki psu daje značaj, in kako pomebno je, da je pes videti zanimiv, če imamo priložnost, da rešimo eno življenje?

 
Je res mogoče reči, da črnodlaki psi niso lepi in zanimivi ter da so vsi enaki?

Res je, vsi so črnodlaki hrti na predstavitvenih slikah iz zavetišč imajo prhljaj, nobeden nima svetlečega kožuščka, nekateri imajo celo lisaste, gole dele brez dlake. Ampak že, ko jih pripeljete domov in jih samo okopate, postanejo drugačni. Videti so kot veliki črni plišasti medvedki!!!

Ob ljubezni, varnosti in kakovostni hrani postajajo kožuščki posvojenih hrtkov iz dneva v dan lepši, ta sprememba pa je najbolj očitna prav pri črnodlakih, saj se prav črna dlaka najočitneje sveti.

In če še vedno mislite, da črnodlaki hrtki niso lepotci, poglejte spodnje slike!

 

Več slik:
Biseri


 
byayar