Domov > Posvojiti hrta? > Zgodbe posvojenih hrtov > Veliki angleški hrt Elvis
Veliki angleški hrt Elvis

Sem Elvis in star sem 3 leta. Lepega sobotnega popoldneva sem po dolgi poti z Irske z dvema drugima greyhoundoma končno prispel v Slovenijo. Tistega dne še nisem imel nikogar, ki bi me vzel s seboj za vedno.  Me je pa pričakala družina, ki me je prišla pogledat. Takoj sem jim pokazal kakšen scrkljanec sem. Rad bi se samo čohal, čohal in še enkrat čohal. Zdelo se mi je, da bi bila ta družina glede na to mojo lastnost primerna zame, saj ima veliko rok, ki bi mi to omogočile. Vendar so vseeno odšli domov brez mene. Potem pa je vmes posegla usoda. Odločili so se, da me vzamejo, saj so vsi po vrsti pustili svoje srce pri meni. Tako smo bili ponovno združeni, tokrat za vedno

Sedaj končno lahko živim življenje, kot se spodobi. Tako dnevi minevajo z obveznim crkljanjem, s sproščujočimi sprehodi v naravo in z neskončnim uživanjem življenja z ljubečo družino. Sem zelo družaben, ubogljiv in miren. Tako mojim »šefom« (zaenkrat) še ni treba skrivati hrane pred mano oz. je pospravljati s pulta. Seveda pa sem najprej "pogruntal", kje se skrivajo moji piškotki in sir, ki ju naravnost obožujem. Zanj bi naredil prav vse. Nisem pa ravno pristaš sadja in zelenjave.

Prav tako moji tudi pravijo, da sem lenivec. No ja ... saj imajo prav. Po hiši se prav počasi prestavljam z enega ležišča na drugo. In prav fino je mirno zaspati, medtem ko te nekdo čoha. Doma imam tudi prijatelja - bolonjca Čarlija. Njega moram spoštovati, ker mi je že prvi dan povedal, kdo je šef pri hiši. Kadar sva s Čarlijem sama doma, pridno leživa pred vrati in čakava, kdaj se bo kdo vrnil. In ko se, takoj začneva trenirati svoje mišice na repu.

Vesel sem, da so mi ponudili še eno, novo priložnost za življenje hišnega ljubljenca. Te priložnosti ne bi zamenjal za nič na svetu.

Elvis

Fotogalerija:

 

Elvis

{jcomments off}

 
byayar