Domov > Posvojiti hrta? > Postopek posvojitve
Postopek posvojitve


Postopek posvojitve hrta je preprost.

 • PREBERITE ČIM VEČ INFORMACIJ

Ob obisku spletnih strani našega društva vas iskreno prosimo, da pozorno preberete vse objavljene vsebine in se tako seznanite z vsemi informacijami, povezanimi s hrti. Dobili boste osnovne informacije o lastnostih in posebnostih pasemske skupine hrtov, o zgodovini in izvoru te, posredovali pa vam bomo tudi nasvete glede vzgoje hrtov ter informacije, ki so bistvene za življenje s posvojenim hrtom, in podatke o hrtih, ki iščejo nove domove. Med objavljenimi prispevki je mogoče najti večino odgovorov na vprašanja, ki se navezujejo na prijetno življenje v družbi hrta. Če imate dodatna vprašanja, smo vam na voljo preko kontaktnega obrazca.

 • OGLEJTE SI RUBRIKO HRTI IŠČEJO DOM

Ko ste trdno odločeni, da želite ponuditi dom enemu od mnogih hrtov, ki iščejo dom, si jih oglejte na naših seznamih. Zavedamo se, da je včasih težko izbrati natančno določenega psa (zakaj ne dveh?!), vendar pustite srcu, naj odloči, kakor je prav. Med seboj so si vsi hrti podobni in hkrati različni. Med njimi je mogoče najti tudi takšne, ki iščejo prav poseben dom oziroma je dom zanje treba najti nujno.

 • IZPOLNITE VPRAŠALNIK

Če ste se v grobem že odločili za posvojitev, vas prosimo, da izpolnite vprašalnik za prihodnje posvojitelje. V kratkem bo z vami vzpostavil stik eden od članov ekipe našega društva, ki vam bo posredoval dodatne informacije in vam nudil odgovore na vprašanja, ki jih na spletni strani ni mogoče najti. Zavedajte se, da se lahko zgodi, da včasih način življenja določene osebe oz. družine ali okolica nista ustrezna za življenje določenega psa. V tem primeru smo vam pripravljeni svetovati primernejšo izbiro. Posvojitev je dejanje ljubezni. Skupno bivanje mora osrečevati vas in tudi vašega posvojenega hrta. Brez skrbi – potrudili se bomo, da bo vaša odločitev kar najboljša.

 • DOGOVORITE SE ZA SREČANJE S ČLANOM NAŠE EKIPE

Po vzpostavitvi prve komunikacije (prek e-pošte ali telefona) se z vsakim morebitnim prihodnjim posvojiteljem dogovorimo za srečanje. Eden izmed prostovoljcev naše ekipe morebitnega posvojitelja obišče na domu. S tem vzpostavimo bolj osebno vez, ponudimo dodatne informacije, hkrati pa se morebitni posvojitelj spozna tudi z enim izmed posvojenih hrtov.

 • IZBERITE HRTA ZA POSVOJITEV

Če po obisku na domu še vedno ostaja navdušenje nad posvojitvijo hrta, vas poprosimo, da dokončno izberete svojega prihodnjega prijatelja! Od takrat dalje je (sta ali celo so) rezerviran(i) za vas in ni(so) več na voljo ostalim morebitnim posvojiteljem.

 • POČAKAJTE NA HRTA

Kar sledi, je nekaj potrpežljivosti. Datum prevoza hrtov z Irske ali iz Španije se določi nekajkrat na leto. Do tedaj hrti čakajo v svoji začasni oskrbi. Vsem hrtom še pred odhodom iz domovine zagotovimo tudi ustrezne dokumente, zdravstveno oskrbo, cepljenja itd.

 • POSVOJITEV

 Hrt je dejansko rezerviran za posvojitelja, ko le ta plača 200 evrov, kot znašajo stroški rezervacije in kasnejše posvojite hrta.

Na dan prihoda hrtov v Slovenijo sledi posvojitev na dogovorjeni lokaciji. Ob prevzemu hrta vsak posvojitelj podpiše posvojitveni dokument.

V primeru da posvojitelj hrta rezervira in ga ob prihodu v Slovenijo ne prevzame ima društvo vso pravico hrtu najti novi dom. Stroški posvojte se ne vračajo.

 • OSTANITE V STIKU Z DRUŠTVOM

Dolžnost vsakega posvojitelja je ostati v stiku z ekipo Slovenskega društva za pomoč hrtom. V glavnem ohranjamo komunikacijo prek e-pošte in telefonskih pogovorov, obiski po posvojitvi pa prav tako niso izključeni.

Če posvojitelj po določenem času ni več zmožen skrbeti za posvojenega hrta, je izključno ekipa Slovenskega društva za pomoč hrtom tista, ki psu poišče nov dom.

Upamo, da se nam v prihodnje oglasite tudi vi!

Na kratko: KAJ MORA POSVOJITELJ VEDETI PRED POSVOJITVIJO?

 

 • Stroški posvojitve hrta znašajo 200 evrov. Če posvojitelj vrne svojega posvojenega hrta Slovenskemu društvu za pomoč hrtom, se mu stroški posvojitve ne povrnejo.
 • Posvojitelj naj se podrobno seznani z značilnostmi pasme in s posebnostmi posvojenih hrtov.
 • Posvojitelj se ob posvojitvi s podpisano pogodbo zaveže, da bo hrt bival z njim oziroma njegovo družino v stanovanju ali hiši. Deležen bo ljubezni, pravilne prehrane in potrebne veterinarske oskrbe. V hladnih dneh ga bo posvojitelj zaščitil s plaščkom, ki ga bo varoval pred mrazom.
 • Vsak prihodnji posvojitelj pred posvojitvijo izpolni vprašalnik.
 • Član ekipe Slovenskega društva za pomoč hrtom prihodnjega posvojitelja obišče na domu in mu posreduje informacije o oskrbi in posebnosti
 • Ob morebitnih težavah, ki bi lahko nastale z vašim hrtom, se lahko vsak trenutek pogovorite s člani ekipe Slovensko društvo za pomoč hrtom.
 • Posvojitelj mora ostati v stalnem stiku s člani ekipe Slovenskega društva za pomoč hrtom in vsake tri mesece poslati fotografijo svojega hrta.
 • Če člani društva ugotovijo, da se s posvojenim hrtom ne ravna, kot je določeno v podpisani pogodbi, lahko posvojenega hrta posvojitelju brez vračila stroškov posvojitve odvzamejo.
 
byayar