Domov > O društvu > Posvojitvene akcije
Posvojitev greyhoundov (Modena in Ljubljana, 2. oktobra 2010)

Za pet naših greyhoundov - Barneyja, Countyja, Michelle, Nibbles in Arthurja -, se je pot v novo življene začela že v torek. Dodaten dan so preživeli v Angliji v tranzitu, čakajoč na dodatni udeleženki transporta, ki sta prišli direktno od svojih trenerjev.

Slike s posvojitvene akcije v Modeni in Ljubljani so dostopne na forumu.

{jcomments off}

 
Posvojitev galgov (Modena in Kranj, 25.9.2010)

Slike s posvojitvene akcije v Modeni in Kranju so dostopne na forumu.

{jcomments off}

 
Posvojitev greyhoundov (Modena, 19. junij 2010)

19. junija 2010 se je začelo srečno in brezskrbno življenje za pet prekrasnih greyhoundov: Della, Frenkieja, Suzanne, Lauro in Rooa.

Za organizacijo transporta se prijazno zahvaljujemo italijanski in irski ekipi, še posebej Elisi, Lily in Gini. Hvaležni smo vozniku Bobu, ki je tudi tokrat varno pripeljal na cilj naše hrtke. Hvala Otonovi Andreji, ki je pomagala pri izvedbi transporta in v Modeni poskrbela za vse hrtke, čeprav je tudi sama prevzela svojo novo članico družine Lauro.

Prijazno se zahvaljujem Nini Ž., Vlasti in Boštjanu, ki so v Tivoliju pričakali posvojitelje in hrtke. Največja zahvala pa gre seveda gre novim posvojiteljem, ki so hrtkom odprli vrata svojih src in domov tem jim tako omogočili nov začetek. Hvala vam, brez vas nam ne bi uspelo.   

Slike s posvojitvenih akcij v Modeni in Ljubljani so dostopne na forumu.

{jcomments off}

 
Posvojitev galgov (Modena, 12. junij 2010)

12. junija 2010 je novo življenje začelo 6 španskih hrtov, ki so pozno zvečer pripotovali v Slovenijo.

Flora, Tomas, Tila, Chanel, Clei in Liuba vse lepo vam želimo v vaših novih domovih. Kot da ne bi bile dovolj že slabe španske izkušnje galgov, tudi včeraj ni šlo vse gladko. Zaradi okvare tovornjačka so naši galgi obtičali na vročem soncu pri 40 stopinjah Celzija in le iznajdljivost obeh šoferjev Gacije ekipe in nas, ki smo odbrzeli s svojimi avti proti italijansko-francoski meji, in oskrbeli galge z vodo in rehidracijskimi tekočinami, je pripomogla, da so vsi hrti zdravi in na varnem pri svojih družinah.

Od naših galgov je bila v največji navarnosti galgica Liuba, ki svoj dom še išče. Iz Španije je prišla grozno suha in zaradi deidriranosti je bila ob vse moči . Z veliko prisebnosti in sodelovanjem vseh, ki smo bili tam, smo se v bližini Ferrare že lahko veselili prvih kapljic tekočine in hrane, ki ju je Liuba zaužila.

Mali borki bomo našli super dom, ki si ga res zasluži. Vsem, ki smo bili z njo, je ukradla košček srca.

Hvala Andreji in Maji za vso skrb in pomoč, hvala pa tudi Nini in Vlasti, ki sta od doma pomagali, kot sta najbolj vedeli in znali.  In neskončna hvala vsem družinam, ki so se odločile za posvojitev in tako dale hrtom možnost, da spoznajo, da je življenje lepo.

Fotografije s posvojivene akcije so objavljene na forumu, ogledati pa si je mogoče tudi filmček.

{jcomments off}

 
Posvojitev greyhoundov (Modena, 24. april 2010)

24. aprila 2010 je bil v Modeni spet eden od mavričnih dni. Iz Irske je prispelo 28 velikih angleških hrtov, ki so bili posvojeni v Italiji in Sloveniji.

V Sloveniji so našli dom trije srečneži: belo-črna Heidi, sivomoder Bobby, z novim imenom Brin, in črno-beli Jimmy, z novim imenom Suli. Vsem želimo neskončno število lepih trenutkov in doživetij v novih domovih, njihovim posvojiteljem pa se zahvaljujemo, da so tem čudovitim bitjem ponudili novo priložnost. 

Ob italijanski in irski ekipi, ki sta izpeljali organizacijo transporta do Modene, gre največja zahvala s strani našega društva Tini in Borisu, ki sta hrtke prevzela v Italiji in jih pripeljala do Slovenije, saj brez njiju transport ne bi bil mogoč.

Nekaj vtisov s posvojitvene akcije v Modeni je zabeleženih v filmčku in fotoreportaži.     

 
Posvojitev galgov (Modena, 10. april 2010)

10. aprila 2010 se je v Modeni začelo novo, lepo življenje za 18 španskih hrtov, ki so pripotovali iz zavetišča v Albacheteju.

V Sloveniji so našli dom trije progasti galgi. Devetmesečna Beatrtiche je svoj novi dom dobila na Obali. Nežna Hilda dela družbo posvojenemu hrtu Trankasu in 6 mucam. Čaka jo še nekaj pregledov zaradi zastaranega zloma zadnje noge, vendar je ta pozitivna psička s svojo prijaznostjo presenetila vse. Kot bi se nam hotela zahvaliti, je delila poljubčke in mahala z repom. Res je nekaj posebnega in vesela sem, da jo bomo kmalu lahko spet objeli na našem srečanju.

Nacho je tretji hrt, ki je pripotoval v Slovenijo in trenutno lepe plati življenja spoznava v začasnem skrbištvu pri Otonovih v Ljubljani. Ne dvomim, da bo kmalu našel svoj pravi dom, v katerem bo z vragolijami razveseljeval posvojiteljeo.

Hvala Gei za vso pomoč in odločitev, ki jo je sprejela na poti v Modeno, hvala pa tudi Vlasti in Maksu za pomoč pri prevzemu hrtov.

Največja zahvala gre angleški organizaciji GIN, prostovoljcem v zavetišču v Albacheteju in celotni ekipi GACIJA s Sabrino na čelu. 

Že zdaj se veselimo nove posvojitve galgov, ki bo v prvi polovici junija.

Slike s posvojitvene akcije so objavljene na forumu, dostopen je tudi filmček.

{jcomments off}

 
Posvojitev greyhoundov (Modena, 5. december 2009)

Ni lepšega, kot na Miklavžev večer v nove dome pospremiti 29 hrtov, ki so včeraj prispeli v Modeno in našli ljubeče družine.

Osem srečnežev je svoje nove družine našlo v Sloveniji.

Prisrčna zahvala je namenjena celotni ekipi GACIJA, ki nam že od vsega začetka zaupa in stoji za nami. Še posebna zahvala gre hrtjim angelom Lili, Elisi, Chiari in Sabrini, ki so nam v vsakem trenutku pripravljene priskočiti na pomoč.

Hvala Mateji in Borisu za pomoč pri prevozu in vso podporo v Modeni. Zahvala gre tudi Karolini, Bojanu in Eriki, ki so, čeprav so dobili svoje hrte, pomagali skrbeti tudi za ostale.

In hvala vsem posvojiteljem, ki so odprli vrata domov novih družinskim članom. Obe Nini se zavedava, da bo na začetku kdaj težko, vendar boste videli, hrtki bodo kmalu zaživeli novo življenje.

Slike so objavljene na forumu.

{jcomments off}

 
Posvojitev galgov (Modena, 21. november 2009)

21. november 2009 je bil v Modeni poseben dan za galge, ki so svoje domove dobili v Sloveniji in Italiji.

Ob pol devetih so v Tivoliju že nestropno pričakovali prihod galgic Lane in Renie, galgo Bertin je v svoj novi dom odšel že na poti do Ljubljane. Nekaj slik srečnih posvojiteljev in še srečnejših galgic, ki sedaj že uživata v novem življenju najdete na forumu.  

Reportaža iz Modene, ki jo je naredila GACIJEVA ekipa:  http://www.adozionilevrieri.it/21nov09_20galgoGaci.html

Še videoposnetek s posvojitve: http://www.youtube.com/watch?v=ocLRxf2VTnw

 
Posvojitev galgov (Modena, 26. september 2009)

26. september je bil v Modeni poseben dan za 16 galgov, ki so svoje domove dobili v Sloveniji in Italiji.

Nekaj po osmi uri zvečer so v Slovenijo prispeli galgi Keiko, z novim imenom Najk, Giro in Natali.

Hvala GACIJEVI ekipi za vso pomoč pri transprtu. Hvala vsem članom društva za podporo in pomoč. Še posebaj hvala Nini, Vlasti in Maši. Brez vas bi bilo težko! 

Sama dodajam nekaj slik na forumu. Katarina (Keikova posvojiteljica) in Maša sta si čas do "raztovarjanja" galgov krajšali z nakupi.

Še Gacijeve slike s sobotne posvojitvene akcije: 
http://www.adozionilevrieri.it/immagini/27settembre09/C/index.htm
http://www.adozionilevrieri.it/immagini/27settembre09/D-ok/index.htm
http://www.adozionilevrieri.it/immagini/27settembre09/E/index.htm

In filmček:
http://www.youtube.com/watch?v=pz25e47yppE

 

{jcomments off}

 
Posvojitev greyhoundov (Modena, 12. september 2009)

Biti del ekipe in spremjevalcev, ki je včeraj pričakala 31 greyhoundov, ki so pripotovali iz Irske in Anglije, je krasen dogodek. Vsak posebej edinstven in izjemno čustven.

Obe Nini sva veseli, da sva ga skupaj z GACIJEVO ekipo doživeli še enkrat. Hvali Lili, Elisi in Chiari za vso pomoč. Posebna zahvala gre Emanueli, članici GACIJEVE ekipe, ki nam vedno z veseljem pomaga.

Hvala tudi vsem hrtoljubcem za prijazen sprejem v Ljubljani.

Še posebna zahvala pa gre vsem novim posvojiteljem, ki so našim hrtkom Penny in Brenniju dali novo priložnost. Črni lepotec Elvis je še v začasnem skrništvu pri Millerjevih, ampak tudi zanj ne dvomim, da ne bi kmalu našel svojega doma.

Nekaj več slik o samem dogajanju v Modeni:
http://www.adozionilevrieri.it/12settembre09_31greyhound.html
http://www.adozionilevrieri.it/immagini/12settembre09/A/index.htm
http://www.adozionilevrieri.it/immagini/12settembre09/A/index.htm
http://www.adozionilevrieri.it/immagini/12settembre09/CC/index.htm
http://www.adozionilevrieri.it/immagini/12settembre09/DD/index.htm

Še videoposnetek z dogajanja:
http://www.youtube.com/watch?v=J7yIBaBSock&feature=channel_page

Več slik je objavljenih na forumu

 
Posvojitev greyhoundov (Modena, 13. junij 2009)

3. junija je v Modeno iz Irske pripotovalo 24 greyhoundov. 20 jih je dobilo dom v Italiji in 4 v Sloveniji. V tem času je zaradi visokih temperatur v Fanciji in Italiji njihov transport zelo tvegan in tehnično zahteven. Kot vedno se je za vse dobro izteko.

Brett in Bungie z novim imenom Ginny že uživata življenje pri svojih novih družinah v Ljubljani. Nič slabše se ne godi Brettu in Flo, ki sta v začasnih skrbištvih in svoj novi dom še iščeta.
Iskrena zahvala gre celotni ekipi GACIJA, še posebaj Lili, Elisi in Chiari. Iskerna hvala Gini, IGB-ju in Pawsu. In tisočkrat hvala Tini za prevožene kilometre v Modeno in nazaj. In Liki, Klemenu, Maši in Mateju, ki so z največjim veseljem sprejeli Glena in Flo v svoj dom. Brez vas bi bilo težko.
Jaz dodajam slike italijanske ekipe GACI. Društveni fotograf v Ljubljani je bil Ashin Klemen, ki bo slike dodal, ko bo utegnil. (A, B, D)

Še filmček iz same posvojitve.

Slike najdete na forumu

 
Posvojitev galgov (Modena, 16. maj 2009)

Pripeljali smo dva galga: Chanelo in Chichota.
Chanela (zdaj Neli) je prvo noč preživela pri svoji novi družini, Chicho pa se zahvaljuje Robiju in Barbari z njuno Jessy za začasno skrbništvo. Hvala Tini za vso pomoč pri transportu. Hvala celotni ekipi Društva za prijazen sprejem v Ljubljani. In hvala novima družinama, ki sta hrtkoma ponudile novo priložnost. Hvala tudi ekipi GACIJA za vso pomoč pri transportu galgov.

Njihovo novo, prijetnejše življenje se torej začenja...

Slike najdete na forumu.

 
Posvojitev greyhoundov (Modena in Ljubljana, 25. april 2009)

25. aprila 2009, sva se z Nino, s tremi velikimi hrtoljubkami - Vlasto, Valentino in Liko - odpravili v Modeno po pet krasnih greyhoundov - Kyle, Ash, Megs, Saphira (zdaj Biba) in Leyton -, ki so svoje domove našli v Sloveniji. Bili smo priče še enega čudeža - saj 30 rešenih greyhoundov pomeni prav to - ČUDEŽ!

Slike najdete na forumu.

 
Posvojtev galgov (Modena 7. marec 2009)

Dodajam nekaj slik, ki so nastale včeraj. Galgi so prvo noč preživeli pri svojih novih družinah in njihovo novo življenje se začenja.
Hvala Vlasti za vso pomoč pri transportu. Hvala celotni ekipi Društva za prijazen sprejem v Ljubljani. In hvala vsem novim družinam, ki so hrtkom ponudile novo priložnost.
V tej posvojitveni akciji so v Sloveniji prišli Paloma, Culebra, Trankas, Mila in Pompeya.

Slike najdete na forumu.

 
Posvojitev greyhoundov (Modena 14. fabruar 2009)

Ni lepšega, kot za valentivno pospremiti v dom 30 novih hrtov, ki so na sončen dan prispeli v Modeno in našli ljubeče družine.
Šest srečnežev je svoje nove družina našlo v Sloveniji: Scooby - Lord, Shirley - Lady, Filly, Tactic in Acer - Sky. Tokrat jih je pet pripotovalo iz Anglije in ena psička iz Irske.

Slike najdete na forumu

 
Posvojitev galgov (Modena, 22. november 2008)

22. novembra 2008 je v Modeni potekala posvojitvena akcija za španske hrte, v okviru katere je iz Španije prišlo 17 galgov. V Sloveniji so domove našli trije: galgici Alhambra (zdaj Alhambra Luna) in Ebony ter galgo Chef. Za Slovensko društvo za pomoč hrtov je bila to druga posvojitvena akcija za galge v letu 2008, potem ko je v okviru prve 16. oktobra 2008 v Slovenijo prišel galgo Kal.

Slike najdete na forumu

 
Posvojitev greyhoundov (Modena, 4. oktober 2008)

4. oktobra 2008 je v Modeno (Italija) z Irske prispelo 31 velikih angleških hrtov. Nina Ž. in Vlasta sta pričakali 4 greye, ki so bili namenjeni v Slovenijo - greyhoundici Baby (zdaj Kelly) in Crossy (zdaj Jessy) ter greyhounda Peta in Larckyja. 

Slike najdete na forumu

 
Posvojitev greyhoundov (Modena, 21. junij 2008)

21. junija je v Modeni (Italija) potekala posvojitvena akcija za greyhounde, ki jo je organizirala italijanska organizacija za pomoč hrtom Gaci.
V okviru te posvojitvene akcije je z Irske prišlo 33 velikih angleških hrtov, dva sta našla dom tudi v Sloveniji, in sicer progasta greyhoundica Bambi (zdaj Gala) in črn greyhound Owen.

Slike najdete na forumu

 


byayar