Domov > Novice > Slikanica Hrti na sprehodu
Slikanica Hrti na sprehodu

Nova slikanica o hrtih

Kaj je skupnega knjigam o kužku Pikiju, pujsi Pepi, mačku Muriju in muci Copatarici?

Vsaj dvoje: to, da so glavni junaki teh knjig živali, in to, da te živali niso brezdomne, zavržene, odslužene, rešene niti posvojene. Žal take živali le redko nastopajo kot glavni junaki slikanic, slik ali filmov.

Slikanica Hrti na sprehodu je drugačna in želito spremeniti. Ustvarila jo je Nina Novak Kerbler, posvojiteljica treh odsluženih hrtov, ki je v ospredje postavila rešena hrta tekača in prek njunih dogodivščin opozarja na pomembnost reševanja ter posvajanja zavrženih in brezdomnih živali.

Glavna junaka slikanice Hrti na sprehodu sta posvojena hrta Tom in Kim, ki sta nekoč tekmovala na pasjih dirkah. Čeprav v preteklosti njun vsakdan ni bil vselej obsijan.

 

an s soncem, zdaj že več let zajemata življenje z veliko žlico in počneta vse to, kar hrti obožujejo: poležavata do onemoglosti, grizljata kostke, prežita na mačke in hodita na dolge sprehode. Še vedno pa se najraje od vsega crkljata. Nekega dne pa na sprehodu srečata prestrašeno hrtico Lu, ki je še ne poznata …

Slikanica vsebuje spremno razlagalno gradivo, dodane pa so tudi dejavnosti, s pomočjo katerih se lahko otroci pred branjem in po njem seznanijo s tematiko reševanja zavrženih in brezdomnih živali.

Na platnicah slikanice je objavljen odlomek iz recenzije pevke in aktivistke Jadranke Juras.

Več informacij o slikanici je na voljo na strani https://www.facebook.com/zgodbeohrtih

 

 

 

Slikanico je za 19,95 EUR mogoče naročiti na straneh Založbe Grlica

http://zalozba-grlica.si/component/mijoshop/product/1517-hrti-na-sprehodu#.VVjAn0-JhZQ{jcomments off}

 

Mogoč je tudi nakup v ljubljanskem BTC-ju, za dodatne informacije pišite na

 
byayar