Domov > Novice > Iskalna akcija za galga Clea
Iskalna akcija za galga Clea

6. avgusta se je okoli 15. ure v naselju Šmartno pri Ljubljani s povodca strgal progasti galgo Clei. Na sprehod ga je peljala 6-letna deklica, in ko je galgo zagledal nekega v temna oblačila oblečenega moškega, se je tako prestrašil, da je v paniki pobegnil. Žal na ovratnici nima značke. Med prečkanjem ceste, naj bi ga avtomobil in mu poškodoval obe zadnji tački. Tako da se verjetno premika ovirano, nekje med neseljem Šmartno in polji pri vodnem zajetju.

Kdo koli bi ga morda videl, naj to čim prej sporoči lastnici Mariji na tel. številko 031 847 159 ali Nini Novak Kerbler na tel. številko 041 816 819.

Z Andrejo Rauch sva danes zvečer dve uri in pol pomagali iskati Clea, vendar ga žal nismo našli. Posvojitelji ga še vedno iščejo in zaenkrat ni še nobenih dobrih novic.Obstaja velika možnost, da se je Clei zatekel na ograjeno območje vodnega zajetja, ki ga čez noč zaklenjeno in ga varuje Sintal, tako da bosta posvijtelja pri njih poskušala dobiti ključe.Če ne bo nobenih sprememb do jutri zjutraj, bomo jutri ob 9. uri organizirali iskalno akcijo. Vabljeni vsi, ki imate čas in ste pripravljeni pomagati. Dobili se bomo ob 9. uri na parkirišču Penziona Tavčar v Šmartnem.

Kako pridete do tja?

V križišču na koncu Šmartinske ulice (prvo križišče od City parka proti obvoznici) peljete naravnost (levo = obvoznica za smer Kranj; desno = obvoznica za smer Maribor) in nadaljujete ravno, vse dokler na levi strani ne zagledate tabel za Šmartno in Tomačevo. Tam zavijete levo in peljete naravnost, dokler ne zagledate pred seboj Penziona Tavčar. Dobimo se na parkirišču Penziona, tam bomo določili smeri iskanja. Če potrebujete kakršne koli informacije, me lahko pokličete na 041 816 819. Že vnaprej se vsem zahvaljujem za pomoč.

Nina Novak Kerbler, podpredsednica Društva

 

 
byayar