Domov > Novice
Novice
Slikanica Hrti na sprehodu

Nova slikanica o hrtih

Kaj je skupnega knjigam o kužku Pikiju, pujsi Pepi, mačku Muriju in muci Copatarici?

Vsaj dvoje: to, da so glavni junaki teh knjig živali, in to, da te živali niso brezdomne, zavržene, odslužene, rešene niti posvojene. Žal take živali le redko nastopajo kot glavni junaki slikanic, slik ali filmov.

Slikanica Hrti na sprehodu je drugačna in želito spremeniti. Ustvarila jo je Nina Novak Kerbler, posvojiteljica treh odsluženih hrtov, ki je v ospredje postavila rešena hrta tekača in prek njunih dogodivščin opozarja na pomembnost reševanja ter posvajanja zavrženih in brezdomnih živali.

Glavna junaka slikanice Hrti na sprehodu sta posvojena hrta Tom in Kim, ki sta nekoč tekmovala na pasjih dirkah. Čeprav v preteklosti njun vsakdan ni bil vselej obsijan.

 

an s soncem, zdaj že več let zajemata življenje z veliko žlico in počneta vse to, kar hrti obožujejo: poležavata do onemoglosti, grizljata kostke, prežita na mačke in hodita na dolge sprehode. Še vedno pa se najraje od vsega crkljata. Nekega dne pa na sprehodu srečata prestrašeno hrtico Lu, ki je še ne poznata …

Slikanica vsebuje spremno razlagalno gradivo, dodane pa so tudi dejavnosti, s pomočjo katerih se lahko otroci pred branjem in po njem seznanijo s tematiko reševanja zavrženih in brezdomnih živali.

Na platnicah slikanice je objavljen odlomek iz recenzije pevke in aktivistke Jadranke Juras.

Več informacij o slikanici je na voljo na strani https://www.facebook.com/zgodbeohrtih

 

 

 

Slikanico je za 19,95 EUR mogoče naročiti na straneh Založbe Grlica

http://zalozba-grlica.si/component/mijoshop/product/1517-hrti-na-sprehodu#.VVjAn0-JhZQ{jcomments off}

 

Mogoč je tudi nakup v ljubljanskem BTC-ju, za dodatne informacije pišite na

 
Vabilo na srečanje v Kopru, nedelja 11.11. 2018

Vabilo na srečanje v Kopru

Nedelja - 11.11. ob 11. uri :) 

Kot smo že nekaj časa obljubljali, se tokrat vsi skupaj srečamo v Kopru. Vremo nam bo naravnost naklonjeno. :)

Prijazno ste vabljeni vsi posvojitelji in tisti, ki bi to še radi postali. Na samem srečanu se nam bodo pridružili tudi tisti hrti in poenterji, ki svoje domove še čakajo. Med njimi so tudi mladički. 

Dobimo se v Kopru, naslov ograjenega igrišča, kjer je tudi restavracija, ki deluje v sklopu Hotela Bio je Škocjan 36, Koper. 

Na samem srečanju bo možno pojesti mesno ali vegetarijansko kosilo, cena kosila je 5 e, celoten denar od vaših kosil pa Hotel Bio daruje za oskrbo naših hrtov v začasnih domovih.

Kosilo ni obvezno, srečanja se lahko udeležite tudi brez njega. 

Okvirni meniji:

Vegetarjanski - zelenjavna miništra, zelenjava na žaru
Mesni - bobiči, meso in ribe na žaru

Kdor bi želel jesti, vas lepo prosimo, da nam to sprorči do petka, do 10. ure, da se bodo kuharji lahko ustrezno pripravili. Lahko na ZS ali na e-pošto drus
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .Se vidimo v najboljši družbi.

Če boste potrebovali kakeršno koli pomoč, smo vam na voljo na telefonski številki 031 507 305. 

Ekipa Društva

 
Preden se odločiš za posvojitev

O vseh jokavih zgodbah, ki se pojavljajo v medijih in opevajo posvojitve, reševanje in srečno življenje do konca svojih dni so vsi skupaj izgubili stik z realnostjo...

Bodoči posvojitelji se odločajo za posvojitev bolj s srcem, kot glavo. Na nek način jih vsi skupaj zavajamo z veselimi zgodbami, srečnim psi... Pa ni vedno vse tako lepo, žal ne.

Pa pojdimo nazaj... Zakaj vam to pišem... In si konec koncev pljuvam v lastno skledo...

Srečna zgodba, čudovite družine s posvojenim greyhoundom bi se morala začeti in končati srečno. Pa se ni. Kuža ni šepal na Irskem, ni šepal v prvih dneh v Sloveniji. Šepati pa je začel zelo kmalu, po prihodu k nam. Zakaj, ne bomo nikoli vedeli, a danes po vseh pregledih vemo, da zaradi zastarele poškodbe, ki mu ne omogoča normalnega življenja. Potrebna bo operacija. Sanje družine o skupnih sprehodih, izletih v hribe so se v trenutku razblinile. Ostala je skrb,obiski veterinarjev, visoki stroški za veterinarja, prilagajanje življenja hrtu ( in ne obratno), skrb kam v varstvo z njim,pokvarjene počitnice, razmislek o tem, kako naprej, ga obdržati ali ga vrniti...

Moj namen pisanja ni obtoževati kogar koli, ne trenerjev, ne lovcev, ne posvojiteljev, ne nas, ki smo žal samo posredniki v procesu posvojitev. V tem delu, bolj delčku zgodbe je nekaj šlo hudo narobe.Za kar mi je iskreno žal... Mogoče skrivanje poškodbe s protibolečinsko injekcijo, mogoče kaj drugega, vedeli ne bomo nikoli... Danes vemo le, da je greyhound očitno tako kot 80% vseh njegovih sotrpinov tekaško kariero končal zaradi poškodbe... Ja, nalijmo si čistega vina. Večina greyhoundov zato lahko živi normalo življenje tekaških upokojencev in za njihove poškodbe sploh ne vemo... Mnogi se ubadajo s poškodbami, ko je hrt že v Sloveniji. Utrujeni sklepi in vezi so tempirana bomba. Garancije ob posvojitvi pač ni...

Zelo podobno je pri galgih, poškodb je nekaj manj, galgi se na terenu veliko bolje znajdejo. A vsak izmed posvojiteljev mora kljub negativnim testom za mediteranske bolezni, ob prihodu v Slovenijo s tem živeti. Inkubacijska doba je do 3 let in lahko se zgodi, da nam hrt zboli...

Tako kot so bolani, poškodovani mnogi drugi psi, tudi tisti z bleščečimi rodovniki, drago plačani pri vzrediteljih. Žal je pes živo bitje in garanicj za njegovo zdravje ni...

Nihče vam je ne more dati. Zato pred vsako posvojitvijo za nekaj trenutkov odrinite stran jokave zgodbe s srečnim koncem. Premislite tudi o tem, da lahko vaš hrt kdaj zboli, da se vam lahko življenje obrne v drugo, negativno smer in da boste velik del svoje plače kdaj pusti v veterinarski ambulanti, trpeli z njim, vstajali poči, se odpovedali počitnicam.

Od tukaj dalje je na vas.

Sama vam lahko povem, da kjub temu, da ima moja galgica Freja epilepsijo, jemlje draga zdravila in ob enem zahteva pozornost vse družine, greyhoundica Joy pa tista, ki je dežurni krivec za našo mini bolnišnico doma, nikoli, nikoli na svetu ne bi želela, da ju ne bi bilo. Letos smo se zaradi napada potepuškega psa na našo hrtico morali odpovedati počitnicam v Dolomitih. Žal je to tako, a že en sam pogled srečnega hrta, doma na kavču, stisk njegovega telesa k tvojemu, občutek, da si mu polepšal življenje zmaga nad vsemi negativni stvari...

Ja, še vedno vas prosim, posvajate hrte, ostale pse, pomagajte in jim dajte del sebe, a ne pozabite, da je včasih tudi težko... Ne pri vsakem psu, še manj pri vsakem hrtu, večina jih živi življenje brez vseh težav. Žal pa ne vsi in nikoli ne veste kako se bo razpletlo življenje vašega hrta...

Nina Žepič

{jcomments off}

 
Spletni piškotki

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

 {jcomments off}
 
Pomagajmo!

Glede na žalostno dejstvo, da je v našem okolju vse več pomoči potrebnih živali, se je fundacija GIMME FOUR odločila, da s podporo trgovin TRANSPORT Footwear in CAMPER organizira akcijo zbiranja papirja, katere izkupiček bo namenjen izključno v dobrodelne namene.Akcija bo potekala od 10.6. do vključno 14.6.2013 na sedežu Fundacije Gimme Four, Stegne 13/a, Ljubljana, do 13.6. v vseh trgovinah Transport Footwear in Camper po Sloveniji ter 14.6. in 15.6.2013 pred nakupovalnim centrom Citypark v Ljubljani, pri vhodu K&Ö med 8h in 19h.

 

Več si lahko preberete nawww.transportfootwear.com.


Hvala za vaše prispevke.

{jcomments off}

 
Nova kolekcija majic - Poletje 2012

S ponosom predstavljamo novo kolekcijo majic Slovenskega društva za pomoč hrtom.

 Motiv za majice je tokrat brezplačno oblikovala modna oblikovalka in posvojiteljica galga Mulana, Alja Slemenšek. Alja živi in ustvarja na Dunaju.

http://aljaslemensek.com/

 Alji se zahvaljujemo za ves trud in pomoč.

 Več informacij je na voljo na našem forumu:

http://slovenskodrustvozapomoch.mojforum.si/slovenskodrustvozapomoch-about6-45.html

 Prijazno vabljeni k nakupu. Vsak evro šteje in nam ogromno pomeni. Z izkupičkom od prodaje bomo vsaj delno pokrili vedno večje stroške transportov in tako pomagali hrtom, ki v Slovenijo šele prihajajo.

{jcomments off}

 

 

 
Posebno obvestilo

Gospa Damira Radovanovič. Vaš hrt je bil najden v Rožni dolini in je na varnem pri gospe Ani Petek. Pokličite jo na 040 164016.

{jcomments off}

 

 
Zahvala posvojiteljem

Iz Španije smo prejeli zahvalo posvojiteljem, ki so decembra darovali za zavetišče El Arca del Noe Albachete.

{jcomments off}

 
Spletna stran priljubljene hrane Atletic dog zdaj tudi v Slovenskem jeziku

Priljubljena hrana naših hrtov, Atletic dog je dobila novo podobo. Zdaj je na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Na prvi strani je psička, greysterka Ellie, ki je bila na voljo za posvojitev tudi preko našega Društva. Psička sedaj živi s 4 posvojenimi hrti. Kljub temu, da smo mislili, da nikoli več ne bo tekla je ob pravilni motivaciji začutila, da je tek njeno življenje. Skupaj z Damjanom Žepičem sta ob kopici mednarodnih zmag dosegla drugo mesto na Evropskem prvestvu v canicrossu na Poljskem. Čez mesec dni pa sta v Nemčiji postala svetovna prvaka v isti disciplini.

Seveda je Ellie odlična predstavnica Atletic dogove mednarodne ekipe in navdušena uporabnica atletic dogove hrane.

{jcomments off}

 
OBVESTILO
Srečanje posvojenih hrtov na Starem Vrhu je zaradi dežja prestavljeno na soboto, 21. maja ob 11. uri!

Hvala za razumevanje.

Lep dan,

Nina Žepič

{jcomments off}
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
byayar