Domov > Nasveti za posvojitelje > Pred prihodom posvojenega hrta
Kaj pripravimo pred prihodom posvojenega hrta

Prvi korak, to je izbira novega družinskega clana, je za vami. Zdaj je cas, da se v miru pripravite na njegov prihod.

Pred prihodom hrta si priskrbite:

  • MEHKO LEŽIŠČE, ki mora biti veliko vsaj 1 meter in široko vsaj 75 centimetrov (standard irske organizacije PAWS).

  • ZNAČKO, na kateri bo napisano ime hrta, naše ime in telefonska številka.

  • DVE POSODI za vodo in hrano. Hrti imajo zaradi dolgega vratu težave pri sklanjanju. Priporočamo stojalo z dvignjenim nastavkom, na katero postavite posodi, kar hrtu omogoča lažje požiranje. Stojalo nam bo visoko 50 centimetrov, lahko je tudi višje.

  • POVODEC po svoji izbiri.

  • HRANO, ki je odvisna od vaše izbire in načina življenja. Priporocčamo, da hrtu njegov obrok razdelite na dva dela,tako se boste izognili številnim prebavnim nevšečnostim. Hrti imajo zaradi svoje telesne zgradbe in okolja, iz katerega prihajajo, skrčen želodec. Preveč zaužite hrane lahko posledicno izzove bruhanje in zasuk želodca. Na začetku vam priporočamo, da polovico obroka (poleg izbranih briketov) predstavlja razkuhan riž. Kasneje lahko dodate druge sestavine, kot so na vodi kuhani ovseni kosmiči, kaša in testenine. DIETA: Zavedati sem morate, da bo ob prihodu v vaš dom za vašega hrta sprememba okolja in hrane stresna. Če se kljub zgornjim nasvetom pojavi diareja, vam priporočamo, da hrtu en teden dajete razkuhan riž s koščki pustega kuhanega piščančjega mesa. Priporočamo, da hrani dodate še eno tableto probiotikov, kot je na primer linex, ki jih lahko kupite v lekarni. Probiotiki bodo vašemu hrtu pomagali uravnavati črevesno floro. Če ima pes diarejo oziroma druge prebavne motnje, vam odsvetujemo dajanje priboljškov in kosti, saj ti samo dodatno otežujejo prebavo.

  • ŠAMPON si priskrbite v specializiranih trgovinah za male živali. Po kopanju vam priporočamo, da hrta polijete še s pripravkom kisove vode v razmerju 1/3 in tako omilite pojav prhljaja, ki lahko nastane zaradi stresa.

  • KRTAČO iz silikona ali druge umetne mase za krtačenje kratkodlakih psov.

  • DOPUST: prvi teden vam priporočamo, da si vzamete čas za hrta in mu omogočite postopno navajanje na vaš dom. Zanj bo vse novo. Naučiti se bo moral ogromno stvari, kot so na primer hoja po stopnicah, opravljanje potrebe zunaj ipd., postaviti pa mu morate tudi jasne meje, kaj sme in česa ne. Moral se bo navaditi vašega življenjskega ritma. Na začetku to zahteva celega cloveka! Vendar pa je pomembno tudi, da svojega hrta že od prvega dne navajate na samoto. Začnete z nekaj minutami vsak dan. Največja napaka posvojiteljev je, da so med dopustom ves čas s svojim posvojencem, po enem tednu pa odidejo v službo in hrta pustijo samega osem ur.

  • OVRATNICO IN PLAŠČ vam lahko ob prihodu priskrbi tudi naša ekipa. Pri izbiri, če je mogoče, upoštevamo vaše želje.

 

Fotogalerija:

Pred prihodom_1

 

Share
 
byayar