Domov > Hrti iščejo dom > Hrti iščejo dom > Galgica XENA - rezevirana
Galgica XENA - rezevirana

 

 

V Slovenijo lahko pride 20.12. 

 

Ima rodovnik, njihov lastnik jo je uporabljal za nacionalna tekmovanja, ki so prvi dan sestavljena iz telesne ocene, kot naše razstave, drugi dan pa iz sledenja zajcu v paru. Galgo zajce ne sme ujeti in ubiti, lahko mu samo sledi, ocenjuje pa se sama tehnika sledenja.

 

Neglede na to, da bi njihov lastnik lahko res dobro zaslužil z njimi, se je odločil da nam jih vseh 5 odda in jim omogoči lepo življenje.

 

Je eden tistih ljudi, čeprav lovec, kjer ima naša ekipa vedno odprta vrata, ki nam je veliko pomagal v smislu, da smo sploh spoznali življenje galgov, tako pozitivne in negativne stvari, s katerimi se tudi sam ne strinja.

Vse te galgice prihajajo iz stabilnega okolja, nad njimi se nihče ne izživlja, imajo ogromen, ograjen prostor, kjer se lahko zdivjajo, hrano in zdravstveno oskrbo. A ne razumite narobe, še vedno živijo v pesjaku in niso hišni ljubljenčki. Še vedno z lovcem živimo v različnih svetovih, a to nekako znamo sprejeti oboji. In če pogledaš drugače smo oboji naredili veliko, mi smo mu pokazali kako lahko zgleda življenje galga v Sloveniji in on je to sprejel kot nekaj dobrega. In to bi zaradi težke bolezni rad zdaj ponudil svojim psičkam.

 

Xena je stara 3 leta in je ravno tkao hči galgice Valcenie, le iz lega prej. Tudi ona je značajsko zelo odprta psička, vajena družbe ljudi in ostalih psov. Tako kot vse ostale obožuje vožnje z avtom, ne boji se pokov in obvlada hojo na povodcu.

Za več informacij nam pišite na      Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Stroški posvojitve znašajo 200 €

Hrtica5

 

 

{jcomments off}

 

Share
 
byayar