Domov > Hrti iščejo dom > Hrti iščejo dom > Galgica NORIA posvojena
Galgica NORIA posvojena

Norijina zgodba 1. del...

Noria. Čudovita španska hrtica. Njena zgodba pa še enkrat vec grozljiva. Sram naj vas bodi, spalanski lovci. Nasli so jo prostovoljci v našem zavetišču. Čiip je bil odstranjen kar z navadnim nozem. Rana se je zato začela gnojiti. Dodatne rane je povzročilo se življenje zunaj, na ulici, ki ga ni bila vajena. V zavetišče je prišla z vročino. A živa. Rane se celijo. Antibiotik pomaga. Hujse so čustvene rane. Vsakodnevna borba s samim s seboj komu sploh še zaupati. Pocasi Noria zacenja živeti. A ko je že bolje, se nad njo znašajo vecji samci in ji ponovno rušijo na novo pridobljeni občutek varnosti. Njeno življenje je tako večni strah in negotovost. Mi smo se še enkrat več odločili pomagati. Noria bo z nami potovala v Slovenijo že 24. 9. Svoj dom in svojo varnost, brez vseh skrbi kaj bo prineslo življenje pa ta čudovita psička se išče. Prosimo delite njeno zgodbo, razmislite o posvojitvi, skupaj zmoremo vec. ♡♡♡♡

2. del

Žal pa zgodba še ni končana. Noria je našla dom, živi še z dvema psoma. Tako zelo se je navezala na svojo lastnico, da je kot mala sledilna naprava. Njej je ta gospa vse na svetu. Vse skupaj je pripeljalo do ločitvene tesnobe. Šlo je do te mere, da je ob zadnjem odhodu lastnice od doma razbila okno in se lažje poškodovala. Rane se bodo po veterinarski oskrbi hitro zacelile. Žal pa se ji je lastnica odpovedala in želi, da ji poiščemo nov dom.

Za Norio torej iščemo dom oz. družino, ki ni veliko odsotna, ki mogoče dela od doma in ki je pripravljena poiskati nasvet kakšnega strokovnjaka kako naprej. Verjamemo, da bo njena obsedenost z ljubljeno osebo v nekaj mesecih izzvenela. V tem času bi bilo za Norio potrebno v času odsotnosti nove družine najti varstvo ali manjši prostor, v okviru doma, kjer se ne bi poškodovala, mogoče možnost, da vas Noria spremlja v službi. Ko je lastnica z njo je to najbolj idealen galgo na svetu. Mirna, leži na svojem prostoru in je čisto nemoteča.

Ena izmed možnosti: https://www.zdravahranazapse.si/locitvena-tesnoba-pri-psih/

Za več informacij nam pišite na     Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Stroški posvojitve znašajo 200 €

norija22

norija33

norija44

 

{jcomments off}

Share
 
byayar