Domov > O društvu
O društvu

Ime društva

Društvo za pomoč hrtom in pointerjem

Mednarodno ime društva

Slovenian Association for Sighthounds in Need (SASIN)

Naslov

 

 

Tuga Vidmarja 3

4000 Kranj

 

Matična številka

4091825000

Davčna številka

62491598

Številka transakcijskega računa (IBAN)

SWIFT/BIC CODE

SI56 6100 0001 5002 755

HDELSI22

E-naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Naše društvo je bilo uradno ustanovljeno v Kranju, z željo informirati javnost o žalostnih usodah več tisoč tekaških angleških hrtov - greyhoundov in lovskih španskih hrtov - galgov.

Glavni cilj prostovoljnega dobrodelnega delovanja članov našega društva je odsluženim hrtom tekačem in lovcem poiskati nove domove, v katerih bodo kot hišni ljubljenčki živeli v prijaznem in ljubečem okolju.

Društvo je samostojno, prostovoljno in nepridobitno dobrodelno združenje s človekoljubnimi cilji, ki združuje ljudi, ki skrbijo za blagor hrtov. Društvo je pravna oseba zasebnega prava in deluje samostojno na vsem ozemlju Republike Slovenije, o svojem delovanju pa obvešča širšo in ožjo javnost.

Društvo se lahko včlani v druge sorodne organizacije v Sloveniji in tujini, namen njegove ustanovitve pa je dvig kakovosti življenja hrtov.

Slovensko društvo za pomoč hrtom opravlja te naloge:

  • posvojitev hrtov iz različnih zavetišč na Irskem in v Španiji,
  • informiranje o problematiki hrtov,
  • javno zavzemanje za preprečevanje nasilja nad hrti,
  • obveščanje javnosti o problematiki hrtov,
  • spodbujanje znanstvenoraziskovalnega dela na področju problematike in zaščite hrtov.

Članstvo v društvu je prostovoljno, za včlanitev je treba izpolniti pristopno izjavo in poravnati članarino, ki se zaračunava letno ter znaša 15 evrov za posameznika in 30 evrov za družino. Člani društva so upravičeni do ugodnosti Društva (cenejša briketirana hrana, popusti pri ovratnicah in drugih izdelkih za hrte, izposoja publikacij o vzgoji in problematiki hrtov itd.), brezplačno pa se lahko udeležujejo tudi organiziranih pogostitvenih družabnih dogodkov Društva (pikniki ipd.).

 

Po svetu je veliko društev in zavetišč, ki rešujejo zavržene in poškodovane hrte ter jim po okrevanju poskušajo poiskati nov dom po vsej Evropi, da bi jim omogočili priložnost za srčno in zadovoljno življenje. Eno od teh je tudi Slovensko društvo za pomoč hrtom.
Hrti, ki so namenjeni za posvojitev prek našega društva, pridejo v Slovenijo iz Irske ali Španije.
Društvo organizira posvojitvene akcije in transporte hrtov v sodelovanju z več organizacijami:
 
byayar